Известие

Collapse
No announcement yet.

Препоръки относно Алфа 147 след 2005г. (новия фейслифт)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Препоръки относно Алфа 147 след 2005г. (новия фейслифт)

Здравейте,

Първо искам да се извиня, ако има създадена такава тема(разгледах доста обстойно форума,но не открих).
    Насочил съм се към закупуване на Алфа 147, искам да е дизел. Не съм състезател и 1.9 150 к.с. го отхвърлих веднага, двоумя се между 115 и 120 к.с.
    Моля за съвет кой да избера...какво да гледам при покупка и общо взето всякаква информация относно колата ще ми е от полза.

Благодаря предварително!

Първоначално публикувано от angel.todorov Покажи съобщение
    Здравейте,

Първо искам да се извиня, ако има създадена такава тема(разгледах доста обстойно форума,но не открих).
    Насочил съм се към закупуване на Алфа 147, искам да е дизел. Не съм състезател и 1.9 150 к.с. го отхвърлих веднага, двоумя се между 115 и 120 к.с.
    Моля за съвет кой да избера...какво да гледам при покупка и общо взето всякаква информация относно колата ще ми е от полза.

Благодаря предварително!
    Фейслифт има ли 120 коньов дизел ? Аз знам за 100-коньов и 115, първия бих го предпочел заради доста по-ниския данък
    Иначе за JTD май лошо няма да чуеш, от 1.9 115 хората са доста доволни, даже легенди се носят за вървежа и икономията .
    147-та е много сполучлив модел, има много писано по темата (търси теми какво ми/не ми харесва в 147).
    Като недостатък бих казал окачването, което не че е толкова чупливо, ама има навика да се разскърцва и е дразнещо.
    Иначе пък е доста комфортно и същевременно стабилно на пътя.
    За мен няма друга кола с толкова екстри за цената си като 147-та.
    Last edited by stef_nikolaev; d.m.y г., 14:27.
    Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
    "My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"

Comment

115/120к.с. е 8-клапановия дизел.
      150к.с. е 16-клапановия дизел
      Супер е колата - колкото по-нова, толкова по-добре
      120к.с. МултиДжет е идеален
      sigpic

Comment

Съвет от мен:
        Гледаш колата да ти хареса на вид и да отговаря на цената. Останалото остави за маѝстора, коѝто ти прави диагностиката. Наѝ-добре е маѝстора ти да е от форумните сервизи понеже знаят много за алфи (какво се чупи, какво колко струва и т.н.).
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD '03 (Distinctive)

Comment

Благодаря много за бързите отговори! И аз останах с впечатление, че колата е доста здрава...Дано се намери читав екземпляр

Comment

Това е водещия фактор - купи най-запазената, която намериш.... нищо, че може да е по-постно изпълнение.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от angel.todorov Покажи съобщение
              Благодаря много за бързите отговори! И аз останах с впечатление, че колата е доста здрава...Дано се намери читав екземпляр
              Мн добре си се насочил, само тия с брери ще са с по-красива от твоята
              Но и това се оправя:
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=73888
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Working...
              X